Hezekiah.hu Nyitólap |  Irodalom |  Ezo |  Letöltések, háttérképek |  Képeslapküldõ |  Cikkek |  Online játékokLegutóbbi cikkek

Nem születtem varázslónak
(Bagi László Hezekiah írása)

"Én nem születtem varázslónak, csodát tenni nem tudok..." - mondhatnád te is, talán így gondolod. Csodát tenni nem tudsz, vagy olykor talán mégis, mikor arcod mosolyt szül, szemed belsõ tüzet tükröz, s szavaidat a szíved súgja neked.

Mert mi a csoda?

Amikor együtt nézel a napfénnyel a fákra; amikor a szél megborzolja a hajad, s a szabadság illatát érzed, szinte szárnyalsz, s a gondolatod bárhová elér; amikor "meglátjuk" a láthatatlant a megnyilvánulások mögött, s így annak látjuk õket amik valójában; amikor nem titkoljuk érzéseinket, s ha kell utat engedünk a könnynek, vagy éppen engedjük, hogy az öröm érzése töltsön el bennünket; amikor együtt érzel embertársaddal, s megérted az õ szíve titkait; amikor egy mozzanat, mely valódból tör a felszínre a másik lelkéig ér, s megsimogatja õt.
Mindannyian képesek vagyunk rá, s mindannyian hajlamosak vagyunk errõl megfeledkezni, s csak élni, de nem megélni az életet, átélni a pillanatot.

Minden nehézség tanít valamire, s minden lecke által többek leszünk. A sors nincs kõbe vésve, lehetõségeket rejt magában, s iránya rajtunk is áll. Mégis gyakran érzed úgy, hogy mélyponton vagy, gondok és szomorúság költözik a te házadba, s azt gondolod: "Nincsen varázspálcám, mellyel bármit eltûntethetek..."

Ha ily eszközöd nincs is, de olyan képesség birtokában vagy, mellyel átformálható a lét, könnyebbé tehetõek az anyag terhei, széppé s áldottá a lélek útja. Ennek egyetlen, ám leggyakrabban a legkomolyabb nehézségét az adja, hogy csak utalásokat találsz rá, iránymutatókat, de végsõ soron önmagadnak kell felfedezned, egyszerûen azért, mert tebenned van. Azonban ha idõt és energiát szentelsz e megismerésnek, akkor nemcsak hinni, de tudni is fogod, hogy "vannak még csodák..."
Mert Te magad is az vagy!

Bagi László Hezekiah, 2007. november 15.

Irodalom - Ezo - Letöltés - Galéria - Hattrick - Képeslapküldõ - Jászapáti - Szív Virága - hezekiah.hu
www.hezekiah.hu RSS
A honlapról / Kapcsolat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem
(c) www.hezekiah.hu 2006-2011. Minden jog fenntartva!